Keltető

Mező

Minden, ami marketingkutatás, piackutatás, közvélemény kutatás, online kutatás, személyes és telefonos adatfelvétel.

Marketing és kutatás mindenkinek: piackutatóknak, marketingeseknek, tanároknak és diákoknak egyaránt hírek, elemzések, marketingadatok és videók egy helyen összegyűjtve.

Azért írok szakmai blogot mert... válaszol Pintér Róbert (cawi.blog.hu)

2008.12.30. 10:09 :: Field Castro

A CAWI blog (cawi.blog.hu) indítása számomra egy logikus lépés volt, tulajdonképpen a korábbi szakmai blogom (infotars.blogter.hu) folytatásának is tekinthető, azzal a kiegészítéssel, hogy ez sokkal fókuszáltabb, az online kutatással (mint téma és módszertan) foglalkozik elsősorban.

A legelső blogom indítása mögött még elsősorban a kísérletező kedv állt (ez még annó 2004 februárjára tehető és a korábbi munkahelyem, az ITTK szerverén ment - azóta sajnos nem elérhető).

Szerintem egy blog kiváló eszköz arra, hogy az ember megmutassa a személyiségét, érdeklődési körét, hozzáértését. Egy blog vezetésének következménye, hogy időrendbe szervezi azokat a témákat, amivel az illető foglalkozott, rendszerezi azokat és hozzáférhetővé teszi (ami a bloggernek is igen hasznos). Végül, járulékos hatás a "láthatóság" megnövekedése, az ismeretségi kör kibővülése, a személyes szakmai hálózat megerősödése.

A blogolás amúgy kutatóként is érdekel, publikáltam is a témában (legutóbb a pár napja megjelent NHIT-s "Égen-Földön informatika" c. kötetben). Ezt megelőzően a HVG Blogkönyvében, ami Bőgel Gyuri bejegyzései mellett tanulmányokat is közölt, osztottam meg a gondolataimat. Ebben a kötetben volt egy körkérdés, hogy mit jelent a blog. A válasz szubjektív, de talán érdekes lehet: infotars.blogter.hu/87897/megjelent_a_hvg_blogkonyve_-_tema_a_netidokbe
 
 
Végül, néhány napja adtam életem első interjúját, mint blogger - stílusosan egy blognak (az itt is szereplő piackutatás blognak), abban elég sok mindent elmondtam a blogolással való kapcsolatomról, úgyhogy azt nem ismételném el itt: piackutatas.blog.hu/2008/12/08/ember_a_szamok_mogott_pinter_robert

 

cawi.blog.hu

Szólj hozzá!

Címkék: blog

A bejegyzés trackback címe:

https://kutatas.blog.hu/api/trackback/id/tr55830539

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása