Keltető

Mező

Minden, ami marketingkutatás, piackutatás, közvélemény kutatás, online kutatás, személyes és telefonos adatfelvétel.

Marketing és kutatás mindenkinek: piackutatóknak, marketingeseknek, tanároknak és diákoknak egyaránt hírek, elemzések, marketingadatok és videók egy helyen összegyűjtve.

Ébresztő! Itt egy piaci rés! Miért nem mozdul rá piackutató cég?

2008.12.22. 09:16 :: Field Castro

Egy nagyon érdekes cikk jelent meg a kreatív.hu oldalon, amely azzal foglalkozott, hogy: „Nincs a szakma által közösen elfogadott mérési metodika a pr-ügynökségek tevékenységének értékelésére.„

 
Itt van egy terület, amely mérési problémákkal küzd. Itt vannak a piackutató cégek, akik mind szakmai, mind hitelesség szempontjából megfelelőek lennének arra, hogy megbízható adatokkal segítsék a PR cégek és megrendelőik munkáját. És ti mégsem léptek be erre a piacra.
 
Rengeteg piackutató cég ajánl reklámhatékonysági méréseket, azonban a legtöbb cég nem veszi észre, hogy ma már a cégek nem egy reklámot és nem egy csatornát használnak marketing céljaik elérésére, hanem egy komplex, integrált marketinghálót, amelynek a PR is része.  Nem veszitek észre, hogy a kis kreatív cégek, mint pl. a newzeus felismerve a PR méréssel kapcsolatos igényt a te piacodból csippent le egy darabot, egy olyan darabot, amely a tiéd is lehetne.  
 
Az elkövetkező években a megrendelői oldal egyre többször fogja igényelni a kreatív kutatási lehetőségeket, újdonságokat és technológiai megoldásokat, holnap már nem lehet egy 1000 fős, nyolc fókuszcsoportos kutatási ajánlattal tendert nyerni, mert egyre több kreatív megoldás áll a kutató cégek rendelkezésére, amelyeket ha nem ti, akkor más cégek fognak bemutatni és eladni nekünk. 
 
Itt az ideje felébredni és nem hagyni, hogy az új kutatási technikákat mások, pl. IT cégek (piackutatas.blog rémálom víziója), online vállalatok, DM cégek, vezessék be és adják el a piackutatáshoz nem vagy kevésbé értő döntéshozóknak.
 
 
A kreatív.hu cikke: Érdemes elolvasni

Szólj hozzá!

Címkék: jövő vélemény piackutatás

A bejegyzés trackback címe:

https://kutatas.blog.hu/api/trackback/id/tr33834408

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása