Keltető

Mező

Minden, ami marketingkutatás, piackutatás, közvélemény kutatás, online kutatás, személyes és telefonos adatfelvétel.

Marketing és kutatás mindenkinek: piackutatóknak, marketingeseknek, tanároknak és diákoknak egyaránt hírek, elemzések, marketingadatok és videók egy helyen összegyűjtve.

Két tender ajánlat, egy vélemény

2008.11.20. 22:36 :: Field Castro

Több százmilliós tender

A MÁv-Start egy 2010 év végéig szóló 200-300 millió forint értékű piackutatási tendert írt ki, amelyre a pályázókat tárgyalásos eljárás keretében választja ki a leendő megbízó. További részletek itt találhatók.  

 

Közvéleménykutatókat keres az NFÜ

A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (NFÜ) 2 éves szerződéses piackutatási feladatokra keres kutatási partnert. A pályázatokat 2009 január 5-ig várják. A nyílt eljáráson összességében a legelőnyösebb ajánlat nyer. További részletekért ide kattintson.

 

Vélemény

Az elmúlt hónapban beszélgettem egy nemzetközi piackutató cég hazai vezető beosztású kutatójával, ahol szóba kerültek az állami vállalatok piackutatási tenderei. Meglepődve hallottam, hogy ők már a legtöbb állami tenderen nem is indulnak, inkább kollégáikkal fogadásokat kötnek arra, hogy ki nyeri meg a tendert. Azt mondja a kolléga, hogy 90%-át ezen fogadásoknak megnyeri (a kis bennfentes), úgyhogy így 1 hónapra megvan a kávéra való zsebpénze.

Talán lehetne is mosolyogni ezen a kis történeten, ha nem véresen komoly dologról lenne szó. De sajnos arról van szó. Mire gondolnak? A korrupcióra? Az uram-bátyám világra? A Star Wars-ra?

Én az elveszett hitre.

Ha már nem hisz abban a kutató, hogy tisztességesen, a szabályokat betartva, jó és korrekt ajánlattal megnyerhető egy állami piackutatási tender. Ha már el sem indul egy ilyen pályázaton, mert reménytelennek látja a helyzetet, akkor kérem, itt nagyon mély a nyúl ürege. Vajon meglesz-e a kritikus tömeg valaha? Lesznek-e annyian a tisztességes piackutatók, hogy hangjuk ne vesszen el a zajban? Összefognak-e valaha azért, hogy kiöntsék ezeket az ürgéket az üregből. A választ nem tudja senki, de sajnos sokkal valószínűbb, hogy a félelem, a hit hiánya miatt sokan inkább azt választják, hogy fülük, farkuk behúzva ülnek és várják, hogy hátha nekik is jut némi kis konc a nagy fazékból. 

 

Hölgyeim és Uraim!

A remény hal meg utoljára, ezért minden tisztességes piackutató cég figyelmébe ajánlom a MÁV-Start és az NFÜ tenderét. Ott is pont ugyanolyan tisztességes emberek ülnek és dolgoznak, mint ti magatok vagytok.  Pályázzatok és nyerjetek. Ha úgy látjátok, hogy tisztességtelen volt a verseny, akkor, pedig ne lapítsatok, mint sz*r a fűben.

Szólj hozzá!

Címkék: vélemény piackutatás bizalom tender

A bejegyzés trackback címe:

https://kutatas.blog.hu/api/trackback/id/tr82780357

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása