Keltető

Mező

Minden, ami marketingkutatás, piackutatás, közvélemény kutatás, online kutatás, személyes és telefonos adatfelvétel.

Marketing és kutatás mindenkinek: piackutatóknak, marketingeseknek, tanároknak és diákoknak egyaránt hírek, elemzések, marketingadatok és videók egy helyen összegyűjtve.

Azért írok szakmai blogot mert... válaszol Ihász Ingrid (rabbitblog.hu)

2008.12.19. 11:18 :: Field Castro

Nekem a blog kb. egyidős a pályakezdésemmel, énblogként indult fw-s tárhelyen 2005 végén. Itt sok egyéb mellett arról is szó volt, hogy mit bénázok össze az első igazi munkahelyemen :))

Az archiválás nehézségei miatt a Blogterre költöztem és ott kezdtem el szakmai témákkal is foglalkozni, kb. 2006 májusától. Mikor kezdtek egyre többen megismerni, úgy gondoltam, ideje elhagyni a magán jellegű beszámolókat és csak szakmai blogot írni. Hamarosan el is költöztem saját domainre, egészen pontosan 2007 augusztusában (átemelve néhány korábbi posztot).

Mindebből talán látszik, hogy leginkább belesodródtam a szakmai blogírásba, különösebb motivációm nem volt, hacsak nem az, hogy átgondoljak bizonyos kérdéseket, amiknek az egyik legjobb módja, ha leírom őket.

A blogot most sem "kötelességből" írom, hanem mert vannak olyan témák, amik érdekelnek, amikkel van kedvem foglalkozni. Az már csak hab a tortán, hogy ez másokat is érdekel és hasznosnak tartják =:) Részben edukációs célzatú is a blog, de nyilván emögött is ott áll, hogy megmondjam a tutit (szebben: önkifejezés).

A folymatosság (heti néhány poszt) és a minőség között választani kellett, hiszen nem a munkám része a blogírás. Az utóbbira voksoltam, és törekszem arra, hogy lehetőleg úgy dolgozzak fel témákat, hogy legyen hozzáadott érték még rendszerező posztok esetén is (amiből azért kevesebb van). A "hírversenybe" sem időm, sem kedvem nincs beszállni, maradok inkább a tanulmány, elemzés jellegű bejegyzéseknél.

A blogírásnak elég sokat köszönhetek, barátokat éppen úgy, ahogyan szakmai elismerést. Olyan emberek is ismernek és gratulálnak, akiktől nem feltétlenül számítanék rá. Rendszeresen kapok állásajánlatokat, melyek egy része kifejezetten a blogra hivatkozva érkezik.

Úgy gondolom, hogy megéri csinálni, de csak addig, amíg szeretem. Kötelességből semmiképp sem, "irigységből" meg végképp nem. =:)
  

www.rabbitblog.hu

 

1 komment

Címkék: blog

A bejegyzés trackback címe:

https://kutatas.blog.hu/api/trackback/id/tr77830011

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Konrad · http://onlinemarketing.blog.hu 2008.12.19. 17:21:04

Rabbit: Ráadásul igazán hiánypótló a blogod, hiszen nagyon közelről, napi szinted látod azokat a dolgokat, amikről írsz. Csak így tovább! :)
süti beállítások módosítása