Keltető

Mező

Minden, ami marketingkutatás, piackutatás, közvélemény kutatás, online kutatás, személyes és telefonos adatfelvétel.

Marketing és kutatás mindenkinek: piackutatóknak, marketingeseknek, tanároknak és diákoknak egyaránt hírek, elemzések, marketingadatok és videók egy helyen összegyűjtve.

A szavazás nem piackutatás. A szavazás nem piackutatás...

2009.01.06. 10:53 :: Field Castro

Mint piackutatók tudjuk, hogy a szavazás nem piackutatás. Mint marketingesek is tudjuk, hogy a szavazás nem piackutatás. Mint döntéshozók is tudjuk, hogy a szavazás nem piackutatás. A szavazás csak egy szavazás.


A szavazás jellemzője, hogy nem reprezentatív senkire, csak úgy lóg a levegőben. A szavazás indítói sem tudják, hogy kik válaszolnak és vajon kiket is reprezentál a kapott válaszok „tömege”. A szavazás nem piackutatás, tehát szavazásra alapozva meghozni döntéseket nem vall bölcs döntéshozóra.

 

A szavazás mégis egy elterjedt forma a médiában, hiszen hírt lehet belőle gyártani. Igaz, hogy nem igaz a hír, vagy fogalmazzunk piackutatósan: nem tudjuk, hogy igaz vagy nem igaz, és ha igaz, akkor vajon mennyire és kire igaz, ami igaz és mennyire nem igaz, ami nem igaz, de hír lehet belőle.

Összefoglalva: nem tudunk semmit, ergo a szavazás döntés-előkészítésre használhatatlan.

A szavazás mégis élő forma. Én is használom. Mostantól.

Gyere és szavazz!

Majd születik belőle egy kis poszt, ahol majd jól megmondom, hogy az igaz, hogy nem tudjuk, hogy kire igaz az eredmény, de a szavazáson részt vevők szerint 2009-ben a cégek többet vagy éppen kevesebbet költenek piackutatásra, mint 2008-ban...

 Szerinted? Szavazz!!!  

1 komment

Címkék: szavazás

A bejegyzés trackback címe:

https://kutatas.blog.hu/api/trackback/id/tr10861030

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Rabbit · http://rabbitblog.hu 2009.01.06. 21:21:05

a "kutatás" reprezentatív lesz azokra az olvasóidra, akik szavaztak :D
süti beállítások módosítása